CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 5, 2014

KINTA RIVERFRONT a.k.a I-CITY IPOH .....dalam kenangan.

Assalamualaikum....
Berdasarkan pada n3 nie....MA nak ceritakan sikit tentang 
KINTA RIVERFRONT a.k.a  I-CITY IPOH
Ramai yang tidak tahu....orang Ipoh pun ada I-City.....hehehe
Yelah ....tidak dapatlah dibandingkan betapa gahnya I-City di Seksyen 7, Shah Alam
I-City Ipoh...cuma tempat beristirehat bagi warga bandaraya Ipoh diwaktu malam jerrkk...
Yang penting....Tiada bayaran dikenakan untuk berjalan-jalan di I-City Ipoh.

Kalau anda berada di Ipoh....jika anda nak ke I-City Ipoh....
Nak tahu di mana....????
Kalau anda nak pegi sana....anda bolehlah ikut belakang Bank Islam..
dari jalan besar korang akan nampak Kinta City Riverfront Hotel...
jadi ikut saja jalan tu....InsyaAllah pastinya korang akan sampai 
ke I-City Ipoh a.k.a Kinta Riverfront.

Disini korang bolehlah beristirehat sambil menikmati keindahan
pancaran lampu bewarna warni....
Disepanjang kawasan Riverfront nie....ada mengalirnya sungai Kinta ...jadinya
dikedua-dua tebing sungai inilah wujudnya I-City Ipoh...
nama jolokkan yang diberikan oleh orang2 Ipoh...hihihih
Disini juga korang boleh menjamu selera sambil menikmati
pemandangan indah yang dihiasi oleh lampu LED, disepanjang tebing sungai.....


Ini pemandangan I-City Ipoh apabila kita
melihat,,,,,melalui di atas jambatan yang merintasi sungai Kinta
Betapa indahnya....
Keindahan ciptaan manusia...yang mana ideanya dari yang MAHA KUASA.

Ini pula jambatan yang merintasi sungai Kinta
Kita boleh menyusurnya untuk keseberang....
I-City Shah Alam....takde...jambatan kan kan .....


Ini pula tebing diseberang sungai...
Disinilah biasanya orang beristirehat ,,,,kerana disepanjang tebingnya
ada dibina benting bagi pengunjung duduk beristirehat.....
sambil menikmati keindahan lampu bewarna warni diwaktu malam...
serta melihat pengunjung yang ingin mengayuh basikal 
menyusuri tebing sungai Kinta...
Dan disepanjang tebing ini juga penuh dengan kedai2 makan,
bagi anda yang ingin menjamu selera.....bolehlah kesini.


Disini juga korang boleh mencuba menaikki basikal
untuk menyusuri sepanjang tebing sungai....
Basikal yang boleh dikayuh untuk berdua orang....
Bayaran yang dikenekan cuma rm10 untuk masa 30 minit....



Kalau anda singgah ke Ipoh, bolehlah jejak kesini.
Takyah pi jauh2...Ipoh pun dah cantik......




5 comments:

  1. assalamualaikum mama ana... Tak penah jejak pun Icity ipoh tiap kali balik mesti duk rumah je..this week balik ipoh nak pergi la... thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumsalam......mama pun jarang kesini....tapi kalau terkadang 2 boring...pasti le disini tempatnya mama bjalan2 diwaktu malam selain daripada Gerbang Malam n Uptown Ipoh....
      Okey,,,balik ke Ipoh nanti cubalah ke I-City Ipoh...seronok...sambil2 JJCM....dikawasan I-City juga banyak tempat makan yang sedap2.....
      Terima kasih kerana sudi bertandang keblog mama....Blog Dearie's Couple mama dah pun lawat...seronok bc cerita2 realiti disana....blog yang cantik.....

      Delete
  2. Baru nak berjinak dengan blog nie.. blog pun xseberapa sg pun..tp sronok bila dapat baca blog org lain so dapat la semngat nak letak entry.hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita...mama pun baru belajar bejinak2 dgn blog ...Seronok tengok blog orang lain....Masa yang terluang....bolehlah dimanfaatkan diblog.....
      Jika ada yang tinggalkan jejak....lebih memberi semangat pada kita.....Semoga pengkongsian ini akan memberi keberkatan kepada kita..... Aminnn

      Delete
  3. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    **** AKI MELAYANI SEPERTI: ***

    1.PESUGIHAN PUTIH
    2.UANG KEMBALI
    3.TERANSFER JANIN
    4.ANGKA TOGEL GHOIB.DLL..

    ReplyDelete